Täyden palvelun hautaustoimisto
Täyden palvelun hautaustoimisto

Vainajan kuljetus

Meille on tärkeää, että vainajan viimeinen matka tehdään kunnioittavasti ja arvokkaasti. Tämän takia vainajan kuljetukset tehdään kuljetustarkoituksiin hyväksytyillä ruumisautoilla. Vainajan kuljetuksia saatetaan tarvita useita riippuen kuolinpaikasta, siunauspaikasta sekä hautaustavasta ja – paikasta.

Kotkan hautaus- ja kukkapalvelu tekee erinäiset hautauskuljetukset arvokkaasti vainajaa kunnioittaen Kotkassa ja sovittaessa myös Kotkan ulkopuolella.

Jos sinulla on kysyttävää hautauskuljetuksesta tai kaipaat apua hautajaisten järjestelyyn niin ota meihin yhteyttä ja autamme mielellämme.

Vainajan kuljetukset eri kohteisiin

Vainaja tarvitsee erilaisia kuljetuksia riippuen olosuhteista:

  • Jos vainaja on kuollut hoivakodissa tai ollut saattohoidossa kotona kuljetamme hänet joko arkussa tai paarikuljetuksena sairaalaan jossa päivystävä lääkäri toteaa kuoleman. 
  • Paarikuljetuksessa jätämme vainajan sairaalan tiloihin odottamaan myöhempää arkkuun asettamista. Sairaalasta vainaja kuljetetaan arkussa tarvittaessa saattokuljetuksena seurakunnan tiloihin odottamaan siunaustilaisuutta, muistohetkeä tai tuhkausta.
  • Mikäli vainaja tuhkataan arkku jää kappeliin tai kirkkoon siunaustilaisuuden tai muistohetken jälkeen. Tarvittaessa kantajat kantavat arkun ulkopuolella odottavaan hautausautoon ja vainaja kuljetetaan arkussa krematorioon tuhkattavaksi.

Mikä on paarikuljetus?

Paarikuljetus tarkoittaa vainajan kuljetusta vainajapaareilla arkun sijaan. Näitä tilanteita voivat olla esimerkiksi vainajan siirto hoitolaitoksesta ruumiinavaukseen tai ruumishuoneelle sekä viranomaisten tilaamat päivystysvainajakuljetukset.

VAINAJAN VAATETUS KULJETUSTA JA HAUTAUSTA VARTEN

Huolehdimme vainajan arkkuun asettamisen, pukemisen ja kuljettamisen vainajaa kunnioittaen.

Vainaja puetaan toiveiden mukaisesti valkeaan puuvilla- tai pellavapaitaan ja puuvillasukkiin tai vainajan omiin vaatteisiin – arki- tai juhlapukuun. Arkkuun voi myös laittaa mukaan pienen muistoesineen.

SAATTOKULJETUS – VIIMEINEN MATKA

Saattokuljetus toteutetaan aina arkussa ja tätä edeltävät vainajan pukeminen sekä arkkuunlaitto. Saattokuljetus toteutetaan omaisten toiveiden mukaan ja tarvittaessa voidaan ajaa kotipihan tai muun toivotun paikan kautta. Omaiset voivat osallistua vainajan saattokuljetukseen sairaalasta kappelille tai siunauspäivänä siunauspaikalta hautausmaalle. Saattokuljetuksessa omaiset seuraavat hautausautoa siunauspaikalta hautauspaikalle huomioiden muu liikenne.

Järjestämme saattokuljetuksen yhteydessä aina rauhallisen ja kiireettömän hetken hyvästelyyn joko sairaalan kappelissa tai seurakunnan tiloissa avoimen tai suljetun arkun vierellä. Aika ajoin hyvästely voi myös tapahtua juuri ennen siunaustilaisuutta.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme:

Copyright © 2024 Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu Oy