Täyden palvelun hautaustoimisto
Täyden palvelun hautaustoimisto

Hautajaisten järjestäminen

Surun kohdatessa haluamme olla apunasi hautajaisten järjestämisessä. Raskaasta tilanteesta huolimatta hautajaisten järjestäminen tulisi aloittaa pian poismenon jälkeen, usein hautajaisjärjestelyt auttavatkin omaisia surun käsittelyssä.

Olemme pyrkineet tällä sivulla vastaamaan yleisiin kysymyksiin jotka liittyvät hautajaisten järjestämiseen.

Kuka järjestää hautajaiset ja milloin nämä pidetään?

Ensisijaisesti hautajaisten järjestäjä on edesmenneen puoliso tai muu lähiperillinen kuten lapset tai sisarukset. Poikkeuksena mikäli edesmennyt on toivonut järjestäjäksi tiettyä henkilöä. Useimmiten hautajaiset pidetään noin 2-4vkoa kuoleman jälkeen.

Helpoiten pääset liikkeelle ottamalla yhteyttä. Näin voimme auttaa hautajaisten järjestämisessä heti alusta alkaen ja autamme sinua koko matkan ajan.

MITÄ HAUTAJAISIA VARTEN TARVITAAN?

Hoidamme kaikki hautajaisiin liittyvät järjestelyt asianmukaisella arvokkuudella, ammattitaidolla ja vuosikymmenten kokemuksella. Autamme aina kaikissa hautajaisiin liittyvissä järjestelyissä ja saat meiltä vastaukset sinua mahdollisesti pohdituttaviin kysymyksiin.

Hautajaisia varten pohdittavia asioita:

  • Hautaustapa – arkkuhautaus vai tuhkaus Arkun valinta (tarvitaan aina)
  • Mahdollinen uurnan valinta jos vainaja tuhkataan (tarvitaan myös arkku tämän lisäksi)
  • Siunaus- tai saattotilaisuus
  • Mahdollinen muistotilaisuus siunauksen tai saattotilaisuuden jälkeen (voidaan järjestää myös myöhemmin)
  • Kutsut hautajaisiin
  • Hautajaiskukat
  • Perunkirjoitus
  • Muistomerkin valinta (useimmiten hautakivi)

Hautajaisten hinta ja maksaminen

Yksinkertaisimmillaan hautaus sisältää arkun, vainajan vaatetuksen, kuljetukset sekä arkun huollon jolloin hinta on alle tuhat euroa.

Keskimäärin hautajaisten kustannukset ovat noin 1500€.

Hautajaisten kustannukset muodostuvat useasta eri osa-alueesta. Hautausjärjestelyistä sovittaessa käymme kanssasi läpi eri hintavaihtoehtoja. Hautauspalvelumme voi ottaa kaikki tilattavat järjestelyt hoidettavaksi kuolinpesän laskuun, mikä tarkoittaa syntyvien kustannusten keräämistä yhdelle laskulle. Tämä toimintamalli helpottaa myös perunkirjoitusta.

Hautajaiset maksetaan aina lähtökohtaisesti vainajan omista varoista. Jos vainajalla ei ole varoja eivätkä omaisetkaan halua tai pysty maksamaan hautajaisia, laskut maksetaan vainajan viimeisimmän kotikunnan toimesta. Sukulaisten puuttuessa, kunnan sosiaalitoimi voi hoitaa kaikki hautajaisjärjestelyt. Lisätietoja artikkelista varattoman hautajaiset.

SURUN KOHDATESSA ME AUTAMME

Kotkan hautaus- ja kukkapalvelu on järjestänyt hautajaisia Kotkassa ja Kotkan lähialueilla jo vuodesta 1972 lähtien. Kokemuksellamme ja tietotaidollamme olemme apunasi surun hetkellä ja autamme mielellämme kaikessa hautajaisten järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos sinulla on kysyttävää hautajaisten järjestämisestä tai tarvitset apua hautajaisten järjestämiseen niin ota rohkeasti yhteyttä.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme:

Copyright © 2024 Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu Oy