Muistotilaisuus

Muistotilaisuus

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa läheisten, ystävien ja sukulaisten kanssa. Muistotilaisuus itsessään on hyvinkin vapaamuotoinen tilaisuus, jota voidaan helposti räätälöidä.  Tilaisuudesta pyritäänkin usein tekemään hänen ”näköisensä” muistohetki.

Itse muistotilaisuus pidetään hautaan siunaamisen tai hyvästien jättämisen jälkeen. Kutsu muistotilaisuuteen tulee esittää etukäteen henkilökohtaisesti tai lehti-ilmoituksen yhteydessä. Usein omainen esittää hautapaikalla kutsun tai ilmoittaa siirtymisestä viettämään muistotilaisuutta.

Autamme muistotilaisuuden suunnittelussa ja järjestämisessä yhteistyössä luotettavien yhteistyökumppaniemme kanssa. Mikäli olet aikeissa järjestää muistotilaisuuden Kotkan, Haminan tai Pyhtään alueilla niin ota yhteyttä ja järjestetään arvoisenne muistotilaisuus. 

Muistotilaisuuden pitopalvelu

Yhteistyökumppaniemme kanssa hoidamme muistotilaisuuden tarjoilut pienelle tai suuremmalle juhlaväelle omaisten toivomuksen mukaan. Olipa kyseesä kahvi- tai ruokatilaisuus ammattitaitoinen henkilökunta on käytettävissänne. Yhteistyökumppaneillamme on tarvittaessa myös omat tilat tarjottavana muistotilaisuutta varten.

Yhteistyökumppanimme:

Lounashetki Aava

Kotkanravintola Vausti ja Laakonki

Muistotilaisuuden kulku ja koristelu

Muistotilaisuus on usein hyvin vapaamuotoinen, eikä muistotilaisuudelle ole tarkkaan määriteltyä kulkua. Muistotilaisuuden voikin mainiosti personoida vainajan mukaan. Tilaisuuden päätarkoitus on muistella vainajan elämää eri tavoin kuten puhein, musiikkiesityksin ja lauluin yhdessä läheisten, sukulaisten ja ystävien kanssa. Tilaisuudessa luetaan myös muistoadressit ja osanottokortit.

Koristeluiden osalta kukat ja kynttilät viimeistelevät tärkeän osan surujuhlaa. Muistopöydän valkean liinan päälle laitetaan vainajan kuva, kynttilät ja kukkia sekä joskus myös jokin muistoesine.

Muistotilaisuuden pitopaikka

Muistotilaisuus voidaan järjestää kotona mutta nykyisin pitopaikkana on useimmiten seurakunnan tilat tai muu tarkoitukseen sopiva juhlatila. Useimmiten tilaisuudessa on kahvi- tai ruokatarjoilu. Voit halutessasi kysyä meiltä lisätietoja mahdollisista pitopaikoista, tarjoiluista, koristeluista sekä muista mieltä askarruttavista asioista. Autamme mielellämme kaikessa hautajaisiin liittyvissä kysymyksissä.

Lisävinkkejä muistotilaisuuden järjestäjälle

Tilaisuudessa on hyvä valita henkilö joka ohjaa muistotilaisuuden kulkua. Pyydettäessä myös pappi voi toimia tilaisuuden ohjaajana.

Pitopalvelu hoitaa yleensä kahvi- tai ruokatarjoilun. Myös kahvipöydän kattauksessa ja ruokatarjoilussa voidaan tuoda esille vainajan mieltymyksiä tai mieliruokia toiveiden mukaisesti.