Täyden palvelun hautaustoimisto
Arkut ja uurnat

ARKUT, UURNAT JA ARKKULIINAT

Arkun ja uurnan valitseminen on erittäin henkilökohtainen asia. Usein arkkua tai uurnaa valitessa vainajan mieltymykset ovat suuressa roolissa. Ulkonäön lisäksi arkulla on käytännön merkitys sen suojatessa vainajaa kuljetuksen ajan. Usein arkun valinta onkin ensimmäisiä asioita jotka tulevat vastaan hautajaisia järjestettäessä.

Meiltä löydät niin perinteiset hauta-arkut, puiset arkut, uurnat sekä Peaceful tuotteet joihin kuuluvat mm. arkkuliinat. Me autamme aina mielellämme, joten ota yhteyttä matalalla kynnyksellä mikäli sinulle herää kysymyksiä.

Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu

HAUTA-ARKUT

Arkkuhautauksessa ja tuhkauksessa käyttämämme hauta-arkut eli ruumisarkut ovat ekologisia ja soveltuvat sekä tuhkaukseen, että hautaukseen.

Autamme aina mielellämme sekä hauta-arkun että uurnan valinnassa. Ota yhteyttä niin hoidetaan kaikki tarvittava kuntoon.

Valikoimassamme on kotimaisen arkkuvalmistaja SHT:n malleja ja myymme lisäksi myös CR-tukun hauta-arkkuja ja uurnia.

Normaalikokoisten arkkujen lisäksi on saatavana erikoiskokoisia ruumisarkkuja huomioiden vainajan pituus ja paino- koot ovat alkaen + 10 cm.

Perinteisen valkoisen, harmaan ja mustan kankaan lisäksi saatavana on myös erilaisia Finlaysonin kuosein verhoiltuja arkkuja.

Ruumisarkkujen sisustus on suunniteltu arkun tyyliin mukaisesti ja mahdollisimman luontoystävällisesti sekä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

PUUARKUT

Valikoimamme puuarkut valmistetaan perinteitä ja käsityötaitoja kunnioittaen. Ekologisesti valmistetut hauta-arkut soveltuvat niin tuhkaukseen kuin myös perinteiseen arkkuhautaukseen.

Mikäli kaipaat apua oikean hauta-arkun valintaan, autamme aina mielellämme!

Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu
Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu

UURNAT

Uurna tarvitaan jos vainaja tuhkataan. Valikoimassamme on klassisia uurnia ja modernimpia uurnia eri muotoisina ja värisinä.

Autamme myös uurnien valinnassa erittäin miellellämme.

Mikäli siis tarvitset hauta-arkkua, uurnaa tai muita hautauspalveluita Kotkan talousalueella. Olemme täällä sinua varten ja autamme kaikessa hautajaisiin liittyvässä.

Ota yhteyttä ja hoidetaan kaikki järjestelyt kuntoon.

PEACEFUL ARKKULIINAT JA UURNAT

Kotkan Hautauspalvelun valikoimiin kuuluvat myös Peaceful tuotteet. Arkun päälle asetettavan kauniin arkkuliinan suunnittelijoina ovat Jukka Rintala, Paola Suhonen ja Sasu Kauppi. Osa arkkuliinoista on Peacefulin omaa mallistoa. Kuosit ovat sekä yksinkertaisen klassisia, että rohkeita ja värikkäitä.

Suunnittelijoiden kuosit löytyvät myös tuhkauurnista ja adressimallistosta. Kaikki Peaceful tuotteet ovat valmistettu eettisistä luonnonmateriaaleista tai kestävistä kierrätysmateriaaleista.

Arkkuliina asetetaan ennen siunaustilaisuutta arkun päälle ja otetaan pois ennen tuhkaamista tai hautaamista. Mikäli vainaja tuhkataan voivat omaiset valita uurnan jossa on sama kuosi kuin arkkuliinassa.

Katso koko Peaceful tuotteiden valikoima (PDF) »

Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu
arkkuliina

ARKKULIINOJEN HISTORIA

Arkkuliinat eli arkkualbat ovat olleet käytössä Suomessa jo 1100-luvulla. Arkkuliinalla on monia muitakin nimityksiä kuten arkunpeite ja arkkuvaate.

Ennen kuin arkkuja alettiin Suomessa käyttää, peitettiin vainaja jonkinlaisella vaatteella tai peitteellä hautaan viemisen ajaksi. Myöhemmin kun arkut tulivat käyttöön, tuli Suomessa tavaksi peittää arkku jollakin kodin tekstiilillä kuten nurin päin käännetyllä ryijyllä lähdettäessä kuljettamaan arkkua kirkolle. Kirkolla tämän matkalla suojana olleen peitteen tilalle levitettiin arkkupeite, joka kuului joko kirkolle tai vainajan kodille. Erillisen arkkupeitteen käyttö on ollut Suomessa aikanaan varsin yleinen tapa.

Copyright © 2024 Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu Oy