Täyden palvelun hautaustoimisto
Hautakivet ja kaiverrus

HAUTAKIVET JA HAUTAMUISTOMERKIT KOTKAN SEUDULLA

Hautakivi ja -muistomerkki luo kauniin muiston edesmenneestä läheisestä. Hautakiven valinta ja teettäminen onkin olennainen osa hautausta. Meiltä saat hautakivet ja hautamuistomerkit Kotkan hautaus- ja kukkapalvelusta kokonaisvaltaisesti suunnittelusta toteutukseen.

Saat kauttamme ajatuksella suunnitellun ja asiantuntemuksella valmistetun muistokiven. Hautakivipalvelumme sisältää hautakiven kaiverrukset ja tekstiuusinnat sekä asennukset ja puhdistukset. Tarjoamme myös suunnitteluapua kiven valinnassa.

Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu

Hautakivet ja hautamuistomerkit

Hautakivet Kotka, Hamina, Loviisa ja Pyhtää alueilla – ammattitaidolla ja kokemuksella. Autamme mielellämme myös uuden hautakiven suunnittelussa.

Ota yhteyttä ja toteutetaan teille juuri haluamanne hautakivi tai nykyisen hautakiven kunnostus tai puhdistus.

Yhteistyökumppanimme:
Kivilähde
www.kivilahde.fi
Vikmanin kivi
www.vikmaninkivi.fi

HAUTAKIVEN JA HAUTAMUISTOMERKIN SUUNNITTELU

Hautakivi on näkyvä ja vuosikymmeniä näkyvillä oleva muistomerkki. Näistä syistä hautakiven suunnitteluun kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa mielijohteen sijaan, jotta lopputulos on halutunlainen.

Meiltä saat veloituksetta hautakivien suunnittelupalvelun.

HAUTAKIVEN HINTA

Hautakiven hinta muodostuu useimmiten hautakiven koosta, materiaalista ja työstömenetelmistä. Kivi voidaan valita joko suoraan mallistosta tai räätälöidä mahdollisten toiveiden mukaisesti. Näin hautakiven hinta muotoutuu mahdollisten yksityiskohtien ja omien toiveiden mukaan.

Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu


Näin hautakiven suunnittelu etenee

1

Hautakiven suunnittelu lähtee siitä, mille hautausmaalle kivi tulee ja mitä rajoituksia seurakunnalla on hautapaikan suhteen. Jokainen seurakunta määrittää millaisia hautakiviä esimerkiksi koon puolesta voidaan laitattaa hauta-alueelle. Toivottavaa on, että edesmenneen omaiset tutustuvat hautakivikatalogiin tai käyvät katsomassa kyseisellä hautausmaalla millaisia hautakiviä siellä on jo olemassa.

2

Liikkeessämme on nähtävillä 3 erilaista hautakivimallia, joihin on mahdollisuus tutustua. Asiakkaan olisi hyvä miettiä etukäteen hautakiveen liittyen esimerkiksi millainen värisävy kivessä voisi olla. Lisäksi olisiko hautakivi lyhdyllä halutunlainen vai olisiko tyyli pelkistetympi, jolloin ainoastaan nimitiedot ja ajat olisivat hautamuistomerkissä.

3

Kun hautakiven sävy tai malli on selvillä, lähdetään kiveä työstämään kiviohjelmalla. Ohjelmalla pystytään suunnittelemaan kivi nimi-, aika- ja koristetiedoilla siten, että asiakas näkee, miltä hautakivi näyttää valmiina. Myös lopullinen hinta on tuolloin laskettuna. Suunnitteluvaiheessa voidaan tehdä muokkauksia tarpeen mukaan.

4

Kun asiakas on tyytyväinen suunnitelmaan, tilataan hautakivi kiviliikkeestä.

Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu

HAUTAKIVEN KAIVERRUS JA KUNNOSTUS

Hautakiven kaiverrus on tärkeää toteuttaa aina huolellisesti, jotta kaiverrus säilyy mahdollisimman pitkään luettavissa. Käytännössä hautakiven kaiverrus toteutetaan kiviveistämön toimesta.

Vuosien saatossa hautakivi voi likaantua, sammaloitua tai muuten vaurioitua. Lisäksi hautakiven kultaukset ja koristeet saattavat haalistua tai vioittua säiden armoilla. Meiltä voitte tilata hautakiven kunnostuksen Kotkan, Haminan, Loviisan ja Pyhtään alueilla.

Kunnostukseen voi sisältyä esimerkiksi hautakiven pesu, kultauksen tai hopeoinnin uusinta, uusi nimi aikatietoineen tai vaikkapa uusi koriste.

Kiviveistämö noutaa hautakiven asiakkaan hautapaikkatietojen perusteella tai hautapaikkatiedot selvitetään seurakunnasta. Hautakivi työstetään valmiiksi kiviveistämöllä. Työn jälkeen valmis kivi toimitetaan paikalleen ja tarvittaessa voidaan oikaista myös aluskivi.

Teemme yhteistyötä Kiviliike Vikmanin kanssa.


HAUTAKIVET JA HAUTAMUISTOMERKIT KOTKAN SEUDULLA KOKONAISVALTAISESTI

Autamme erittäin mielellämme hautakiven valinnassa ja suunnittelussa. Toteutamme hautakivet sekä hautamuistomerkit Kotkan, Haminan, Loviisan ja Pyhtään alueilla luotettavalla ammattitaidolla ja vuosikymmenten kokemuksella. Ota yhteyttä niin toteutetaan yhdessä halutunlainen muistopaikka.

Copyright © 2023 Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu Oy