Täyden palvelun hautaustoimisto
Hautakivet ja hautakiven kaiverrus

HAUTAMUISTOMERKIT JA HAUTAKIVET KOTKAN SEUDULLA, MYÖS HAUTAKIVEN KAIVERRUS

Hautakivi ja hautamuistomerkki luo kauniin muiston edesmenneestä läheisestä. Hautakiven valinta ja teettäminen onkin olennainen osa suruprosessia. Saatte hautamuistomerkit ja hautakivet Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelusta kokonaisvaltaisesti suunnittelusta toteutukseen.

Saatte kauttamme ajatuksella suunnitellun ja asiantuntemuksella valmistetun muistokiven. Hautakivipalvelumme sisältää hautakiven kaiverrukset ja tekstiuusinnat sekä asennukset ja puhdistukset. Tarjoamme myös neuvontaa ja suunnitteluapua kiven valinnassa.

Hautakivet - tutustu kotkanhautausjakukka.fi

Hautakivet ja hautamuistomerkit – kattavat palvelut

Korkealaatuiset ja kauniit hautakivet Kotka, Hamina, Loviisa sekä Pyhtää alueilla – ammattitaidolla ja kokemuksella. Kestävä ja laadukas hautakivi on yksi tapa kunnioittaa edesmenneen muistoa. Autamme mielellämme myös uuden hautakiven suunnittelussa. Saatte meiltä kaiken tarvitsemanne avun hautakiven kaiverrukseen, kunnostukseen, noutoon, toimitukseen ja asennukseen liittyen.

Ottakaa yhteyttä ja toteutetaan juuri haluamanne hautakivi. Voimme sopia myös nykyisen hautakiven kunnostuksesta tai puhdistuksesta.

Yhteistyökumppanimme:
Kivilähde
www.kivilahde.fi

HAUTAKIVEN JA HAUTAMUISTOMERKIN SUUNNITTELU

Hautakivi on näkyvä ja vuosikymmeniä näkyvillä oleva muistomerkki. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen, ja usein halutaan, että myös hautakivi heijastaa vainajan persoonallisuutta. Näistä syistä hautakiven suunnitteluun kannattaa käyttää tarpeeksi aikaa mielijohteen sijaan, jotta lopputulos on halutunlainen.

Hautakivien suunnittelupalvelua tehdään meillä veloituksetta.

HAUTAKIVEN HINTA

Hautakiven hinta muodostuu useimmiten hautakiven koosta, materiaalista ja työstömenetelmistä. Kivi voidaan valita joko suoraan mallistosta tai räätälöidä mahdollisten toiveiden mukaisesti. Näin hautakiven hinta muotoutuu mahdollisten yksityiskohtien ja omien toiveiden mukaan. Suoritamme sovitut toimenpiteet ajallaan ja luvatun mukaisesti.

Hautakiven suunnittelu - tutustu kotkanhautausjakukka.fi


Näin hautakiven suunnittelu etenee

1

Hautakiven suunnittelu lähtee siitä, mille hautausmaalle kivi tulee ja mitä rajoituksia seurakunnalla on hautapaikan suhteen. Jokainen seurakunta määrittää millaisia hautakiviä esimerkiksi koon puolesta voidaan laitattaa hauta-alueelle. Toivottavaa on, että edesmenneen omaiset tutustuvat hautakivikatalogiin tai käyvät katsomassa kyseisellä hautausmaalla millaisia hautakiviä siellä on jo olemassa.

2

Liikkeessämme on nähtävillä 3 erilaista hautakivimallia, joihin on mahdollisuus tutustua. Asiakkaan olisi hyvä miettiä etukäteen millainen esimerkiksi värisävy kivessä voisi olla. Lisäksi olisiko hautakivi lyhdyllä halutunlainen vai olisiko tyyli pelkistetympi, jolloin hautamuistomerkkiin laitetaan ainoastaan nimitiedot ja ajat.

3

Kun hautakiven sävy tai malli on selvillä, lähdemme työstämään kiveä suunnitteluohjelmalla. Ohjelmalla pystytään suunnittelemaan hautakivi nimi-, aika- ja koristetiedoilla siten, että näette, miltä kivi näyttää valmiina. Myös lopullinen hinta on tuolloin laskettuna. Suunnitteluvaiheessa voidaan tehdä hautakiven kaiverrusmalliin muokkauksia tarpeen mukaan.

4

Kun olette tyytyväisiä suunnitelmaan, tilaamme hautakiven kiviliikkeestä.

Hautakiven kaiverrus - tutustu kotkanhautausjakukka.fi

HUOLELLINEN HAUTAKIVEN KAIVERRUS

Jokainen muisto ansaitsee tulla ikuistetuksi arvokkaasti. Hautakiven kaiverrus on tärkeää toteuttaa aina huolellisesti, jotta kaiverrus säilyy mahdollisimman pitkään luettavissa. 

Kaiverrusprosessi alkaa aina henkilökohtaisesta suunnitteluavusta, jossa toiveenne ja visionne yhdistyvät käsityötaitoon. Kokeneet suunnittelijamme neuvovat valitsemaan fontin, symbolit ja kuvat, jotka sopivat juuri teidän tarpeisiinne.

Käytännössä hautakiven kaiverrus toteutetaan kiviveistämön toimesta. Hautakiven kaiverruksen keskiössä on taidokas ja perinteinen käsityötaito, jotta jokainen yksityiskohta tulee huomioiduksi.


AJAN MYÖTÄ HAUTAKIVEN KUNNOSTUS

Vuosien saatossa hautakivi voi likaantua, sammaloitua tai muuten vaurioitua. Lisäksi hautakiven kultaukset ja koristeet saattavat haalistua tai vioittua säiden armoilla. Meiltä voitte tilata hautakiven kunnostuksen Kotkan, Haminan, Loviisan ja Pyhtään alueilla.

Kunnostuspalvelumme puhdistaa ja ehostaa vanhan kiven tuoden takaisin entiseen loiston ja varmistaen tekstin selkeyden sekä helpon luettavuuden. Kunnostukseen voi sisältyä esimerkiksi hautakiven pesu, kultauksen tai hopeoinnin uusinta, uusi nimi aikatietoineen tai vaikkapa uusi koriste.

Kiviveistämö noutaa hautakiven antamienne hautapaikkatietojen perusteella tai hautapaikkatiedot selvitetään seurakunnasta. Hautakivi työstetään ja kaiverrus muokataan valmiiksi kiviveistämöllä. Työn jälkeen valmis kivi toimitetaan paikalleen ja tarvittaessa voidaan oikaista myös aluskivi. Olipa kyse puhdistuksesta tai sään aiheuttamien vaurioiden korjaamisesta, palvelumme huolehtii siitä, että muistomerkki palautuu arvokkaaseen kuntoon.

Teemme yhteistyötä Kiviliike Vikmanin kanssa.

Hautakiven kunnostus - tutustu kotkanhautausjakukka.fi

HAUTAKIVET JA HAUTAMUISTOMERKIT KOTKAN SEUDULLA KOKONAISVALTAISESTI

Voitte hoitaa kaikki hautakiveen ja hautamuistomerkkiin liittyvät toimenpiteet meidän kauttamme. Ei enää haasteita ja ylimääräisiä puheluita eri palveluntarjoajille. Autamme erittäin mielellämme kaikissa hautakiveen liittyvissä palveluissa suunnittelusta asennukseen ja kunnossapitoon.

Toteutamme hautakivet sekä hautamuistomerkit Kotkan, Haminan, Loviisan ja Pyhtään alueilla luotettavalla ammattitaidolla ja vuosikymmenten kokemuksella. Ottakaa yhteyttä, niin toteutetaan yhdessä halutunlainen muistopaikka.

Copyright © 2024 Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu Oy