Kukkakauppa

Asiantunteva kukkakauppa auttaa muistamaan kauniisti

 

Kukkakauppamme sitoo ammattitaitoisesti kauniit ja yksilölliset kukkalaitteet tilaisuuksiin toivomustenne mukaisesti. Sidomme kauniit arkku- ja surulaitteet sekä kimput valitsemistanne kukista. Viimeinen muistaminen voi olla myös persoonallinen – suuret tunteet ja koko eletty elämä on läsnä.

 

Osanottokimput

Osanottokukat suruun valitaan hillitynvärisistä kukista. Valkoiset tai sini-valkoiset ovat yleisimpiä, mutta vaaleat pastellinsävyt sopivat myös hyvin. Kimput voivat olla matalia tai korkeita, tilaajan toivomuksen mukaisesti. Surukimppu sidotaan kukkien omin varsin.

 

Surusidonta

Paljon käytettyjä kukkalaitteita hautajaisissa ovat surukimput ja -vihkot. Ne ovat muodoltaan usein pisaroita, pyöreitä tai kapeita ja korkeita. Surulaite sidotaan kahvalliseen kukkasieneen, ja siihen voidaan kiinnittää tekstatut nauhat tai kortti. Surusidonnassa pyritään käyttämään kukkia ja värejä vainajan persoonaa ajatellen.

Seppeleistä valitaan läheiselle täysin kukitettu malli tai siinä voi olla yksi tai useampi kukkaryhmä. Seppeleen pyöreä muoto symbolisoi ikuisuutta.

 

Arkkulaite, kappelikoristeet ja muistotilaisuuden kukat

Arkkulaitteella koristellaan vainajan arkku. Laite voi olla laskeutuva ja suuri, pieni tai kapea ja pitkänomainen, joka ei laskeudu arkun sivuille.

Haluttaessa voidaan valita itse myös kappelikoristeet, jotka tehdään yleensä samoista kukista, kuin arkkulaite. Kappelikoristeet voidaan siirtää koristeeksi muistotilaisuuteen.

Muistotilaisuudessa käytetään kukka-asetelmia yleensä pitopöydässä, muistopöydässä ja istumapöydissä yhdessä valkoisten kynttilöiden ja liinojen kanssa. Usein muistotilaisuuden
kukat valitaan ainakin osittain samoista kukista kuin arkkulaitteen kukat.

 

Kukkakauppamme on surusidonnan erikoisliike, mutta sidomme kukkalaitteita mielellämme myös muihin tilaisuuksiin.

 

Tutustu tuotteisiimme galleriassa.