Hautauspalvelu

Hoidamme kaikki hautajaisiin liittyvät järjestelyt asianmukaisella arvokkuudella, ammattitaidolla ja vuosikymmenten kokemuksella. Kotkan Hautaus- ja Kukkapalvelu Oy on täyden palvelun hautaustoimisto.

Ennen hautajaisia

Suruliputuksesta sovitaan asunto- tai huoltoyhtiön kanssa. Kuolinpäivänä liputetaan puolisalossa koko päivä, siunauspäivänä yleensä muistotilaisuuden loppumiseen saakka. 
Hautausluvan kirjoittaminen kestää noin viikon verran, sen kirjoittaa yleensä vainajaa hoitanut lääkäri. Hautausjärjestelyt voidaan kuitenkin aloittaa hautaustoimistossamme jo aiemmin, sillä noudamme sovittaessa itse tarvittavat paperit lääkäriltä.

Arkku olisi hyvä valita vainajan luonteen mukaan. Arkku- ja tuhkahautaukseen ei ole erillisiä arkkuja, vaan kaikki mallimme sopivat kumpaankin hautaustapaan.

Mahdollisen hautapaikan tiedot löytyvät seurakuntayhtymien rekistereistä. Toimistomme hoitaa kaikki tarvittavat paperi- ja virastoasiat puolestanne, hautaustavasta riippumatta.

Kun hautajaisista on sovittu, laaditaan yleensä lehti-ilmoitus, joka toimii kutsuna sukulaisille ja ystäville. Jos hautajaiset järjestetään vain lähimpien kesken, lehti-ilmoitus voidaan julkaista myös vasta hautajaisten jälkeen.

Vainajan pukeminen ja arkkuun laitto on tapana tehdä juuri ennen kuljetusta. Kuljetukset toteutetaan aina vainajaa kunnioittaen.

 

Esimerkkejä hautajaisten kustannuksista

Yksinkertainen hautaus: sisältää arkun, vaatetuksen, kuljetuksen ja arkun huollon, hinta noin 780 euroa.
Keskimääräinen hautauskustannus on 1150 euroa.

Hautauskustannukset syntyvät eri osa-alueista. Hautausjärjestelyistä sovittaessa käydään läpi eri hintavaihtoehtoja. Hautauspalvelumme voi ottaa kaikki tilattavat järjestelyt hoidettavaksi kuolinpesän laskuun, mikä tarkoittaa syntyvien kustannusten keräämistä yhdelle laskulle. Tämä toimintamalli helpottaa myös perunkirjoitusta.

 

Siunaus ja muistotilaisuus

Siunauskappelin, kirkon tai muun vainajalle tärkeän paikan varaamme tilaisuuteen toivomuksen mukaan. Myös siunaavasta papista on mahdollista esittää toiveita. Papin kanssa käydään läpi asioita, joita muistopuheen halutaan käsittelevän. Papin kanssa sovitaan myös siunaus- ja muistotilaisuuden yksityiskohdista.

Luterilaisen kaavan mukaan tilaisuus alkaa urkusoitolla, jota seuraavat virsi, puhe ja siunaaminen, kukkatervehdykset, loppuvirsi ja loppusoitto. Omaiset voivat esittää musiikkitoivomuksensa sekä suunnitella lisäohjelmaa siunaustilaisuuteen. Kukat voidaan laskea kappelissa, kirkossa tai haudalla.

Loppumusiikin alkaessa kantajat asettuvat arkun ympärille, viettävät vainajaa kunnioittavan hetken arkkuun päin kääntyneinä ja kantavat sen jälkeen arkun autoon tai saattokärryyn. Kantajina toimii useimmiten 4-6 vainajan omaista ja ystävää. Mikäli omaisista ei löydy riittävästi kantajia, kauttamme on mahdollista saada myös henkilöitä kantamaan. Vainajan tuhka lasketaan hautaan erikseen sovittuna aikana. Uurnan laskussa ovat mukana yleensä vain lähimmät omaiset. Avustamme tarvittaessa hautakiven valinnassa.

Muistotilaisuus voidaan viettää juhlasalissa, seurakuntasalissa tai kotona. Pitopaikan ja tarjoilun saatte halutessanne hautauspalvelumme kautta. Adressit luetaan muistotilaisuudessa. Adressien lukija(t) on hyvä sopia etukäteen.

 

Hautausjärjestelyni-vihkonen

Omista hautajaisista on usein vaikea puhua etukäteen. Meillä voit kirjata toivomuksesi Hautausjärjestelyni-vihkoseen, joko tietyiltä osin tai kokonaan yksityiskohtia myöten. Ennakkoon kirjatut toiveet helpottavat omaisia surun keskellä, kun he tietävät kuinka vainaja haluaisi hautajaisensa järjestettävän. Avustamme tarvittaessa vihkon täyttämisessä.

 

Teemme yhteistyötä seuraavien yrityksien kanssa:

SHT-Tukku

verhoillut arkut, puuarkut

www.sht-tukku.fi

SHT:n Ajatuksella-kuvastoon pääset Tästä

CR-Tukku Oy

Ruumisarkut, uurnat ja muut hautausalan tarvikkeet

www.cr-tukku.fi

Kivilähde Kaavin kivi

www.kaavinkivi.fi

Hautakivivalikoimaan pääset Tästä

Pitopalvelu Mesimarja

www.mesimarja.fi